وبلاگ

  • ۰
  • ۰

اهمیت نیروی انسانی در سازمانها

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 6

مقدمه

تلاش برای بهبود و استفاده مؤثر و کارآمد از منابع گوناگون چون نیروی کار سرمایه، مواد، انرژی و اطلاعات، هدف تمامی مدیران سازمانهای اقتصادی و واحدهای تولیدی صنعتی و مؤسسات خدماتی می باشد. وجود ساختار سازمانی مناسب، روشهای اجرائی کارآمد، تجهیزات و ابزار کار سالم، فضای کار متعادل و از همه مهمتر نیروی انسانی واجد صلاحیت و شایسته از ضروریاتی می باشند که برای نیل به بهره وری مطلوب باید مورد توجه مدیران قرار گیرد. مشارکت کارکنان در امور و تلاشهای هوشیارانه و آگاهانه آنان همراه با انضباط کاری می تواند بر میزان بهره وری و تعمیر برای بهبود بهره وری بویژه در یک محیط متلاطم و توأم با ناامنی تأثیر گذارد. روح فرهنگ بهبود بهره وری باید در کالبد سازمان دمیده شود که در آن میان نیروی انسانی هسته مرکزی را تشکیل می دهد.

مقایسه بهره‌وری نیروی کار در بخش های خصوصی و دولتی

در بخش خصوصی چون بیشینه کردن سود بنگاه بیش از هر چیز مدنظر سهامداران و مدیران است، بیشترین استفاده ممکن از نهادها در جهت کسب سود بیشتر صورت می گیرد و از آن جایی که سیستم عملکردی بخش خصوصی به واسطه شرایط حاکم بر این بخش تا حد زیادی براساس اقتصاد رقابتی شکل گرفته است و در اقتصاد رقابتی نهادها به اندازه بهره وری حاشیه ای خود دستمزد دریافت می کنند، نیروی کار نیز در این بخش تقریبا به اندازه بهره وری خود و در واقع به اندازه میزان ارزشی که خدمات وی برای سازمان یا بنگاه داشته است حقوق دریافت می کند، البته وجود یک سری از نهادهای اجتماعی از قبیل وزارت کار، مباحث مربوطه با بیمه و همچنین فشارهای وارده از طرف شوراهای کارگری، معمولا می توانند مقداری بر افزایش دستمزدها در این بخش موثر باشند ولی در کل بخش خصوصی غالبا به کسی بی علت دستمزد نمی دهد و نیروهای غیررسمی خود را نیز در صورت ناکارآمد بودن به راحتی و به سرعت اخراج می کند، این باور که «هرچه در سازمان خود مفید تر باشم حقوق بیشتری دریافت خواهم کرد» باعث شده که تلا ش بیشتری از سوی نیروی کار این بخش در جهت بهتر و کاراتر کار کردن صورت پذیرد. همین امر سبب شده که بخش خصوصی معمولا بدون کمک های دولتی و خارج سازمانی نتایج بسیار بهتری کسب کند.

در بخش دولتی موضوع بسیار متفاوت از بخش خصوصی است. مدیران سازمان ها و بنگاه های دولتی چون عمدتا از حمایت دولت بهره مندند، زیاد به دنبال سود بردن و همچنین بالا بردن میزان سود بنگاه تحت امر خود نیستند، بنابراین مشکلا ت نظام حقوق و دستمزد و همچنین بحث بهره وری نیروی کار در بخش دولتی بسیار بیشتر به چشم می خورد، در این بخش معمولا توجه خاصی به کارآیی و میزان تاثیرگذاری افراد نمی شود و پرداخت دستمزدها صرفا با توجه به تعداد سال های سابقه کاری و سطح تحصیلی نیروی کار صورت می پذیرد. در این سیستم کسی که در طول ماه بسیار پرتلا ش بوده و تاثیر بسزایی در جهت نفع رسانی به سازمان خود داشته است در پایان همان اندازه حقوق می گیرد که هر شخص دیگر با همان سطح تحصیلی و سابقه کار درآن سازمان دستمزد دریافت می کند. پر واضح است که وقتی عملکرد نیروی کار مورد ارزیابی قرار نگیرد و بدون توجه به میزان بهره وری وی و صرفا براساس یک جدول حقوق وی در پایان ماه پرداخت شود، نیروی با انگیزه و پرکار و تلا شگر با مشاهده بی نتیجه بودن تلا ش های خود از نظر درآمدی انگیزه خود را برای تلا ش از دست می دهد و به فعالیت های پرمنفعت تر در خارج از سازمان روی می آورد.

زیرا می داند که در نهایت حقوق مصوب خود را دریافت خواهد کرد. این طرز فکر باعث خواهد شد که نظام نتواند نهایت استفاده را از توانایی های نیروی کار شاغل در جهت نیل به اهداف بنگاه یا سازمان کند لذا پیشنهاد می شود که مکانیسمی مدنظر قرار گیرد که طی آن میزان بهره وری و کارآمدی نیروی کار در هر دوره مورد ارزیابی قرار گیرد و این عامل نیز علا وه بر توجه به سالهای تجربه (سابقه کار) و میزان تحصیلا ت در پرداخت حقوق و دستمزد مدنظر قرار گیرد. استفاده از سیستم های انگیزشی دیگر از قبیل انواع پاداش های نقدی و غیرنقدی نیز می تواند در بالا بردن انگیزه نیروی کار در جهت افزایش بهره وری موثر باشن

اهمیت نیروی انسانی در سازمان‌ها

از آغاز قرن بیستم و به خصوص پس از جنگ جهانی دوم. شکاف و فاصله عمیقی میان کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته ایجاد شده است. این شکاف و فاصله موجب گسترش طرح مباحثی پیرامون توسعه اقتصادی. اجتماعی و فرهنگی در میان صاحبنظران و محققان علوم شده است و وتقریباً در اکثر تئوری و تحقیقات اندیشمندان موضوع علل و عوامل توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی و راهکارهای خروج از بحران توسعه نیافتگی به همراه تجارب عملی کشورهای مختلف از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. در دنیای کنونی دولت ها و ملت‌ها بدون توجه به تفاوت های تاریخی فرهنگی اعتقادی مذهبی و اقتصادی در رسیدن به توسعه فراگیر اتفاق نظر دارند و در تلاش برای یافتن راهبردهای عملی و اجرایی برای رهایی از عوامل عدم توسعه و بهره مند شدن از مزایا و منافع آن هستند. در این میان آن چه که در تمامی راهبردهای مطرح شده مورد تاکید قرار گرفته و تجارب ملل و کشورهای توسعه یافته نیز بر آن صحه میگذارد نقش انسان‌ها به عنوان مهمترین منابع محور توسعه اقتصادی اجتماعی است به طوریکه عموم صاحبنظران توسعه بر این عقیده اند که منابع انسانی پایه و اساس تغییر و تحولات زندگی بوده و به واقع توسعه ملی بر حول محور نقش نیروی انسانی تحقق می یابد. بر این اساس اگر کشوری نتواند از دانش تفکرات و دیدگاههای هدفمند انسانها استفاده کند و از این سرمایه گرانقدر و ارزشمند در توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی غفلت ورزد مسلما نخواهد توانست هیچ چیز دیگر را توسعه دهد زیرا به درستی اثبات شده است که مزیت دسترسی به منابع و عوامل طبیعی در جهت استفاده از شاخص های توسعه جای خود را به مزیت بهره مند ی و استفاده به جا از نیروی انسانی موفق مبتکر و خلاق داده است نیرویی که توانایی خلق این منابع و امکانات را در راه نیل به توسعه دارد. دنیای امروز ابزارهای رسیدن به توسعه پایدار رانه در دل طبیعت کوه ها جنگل ها و اعماق زمین که در مغز و نیروی فکر بی پایان انسانها جستجو می کند.

بسیاری از صاحبنظران معتقدند که منابع و امکانات را در راه نیل به توسعه دارد. دنیای امروز ابزارهای رسیدن به توسعه پایدار را نه در دل طبیعت کوه ها جنگل ها و اعماق زمین که در مغز و نیروی فکر بی پایان انسانها جستجو می کند.

بسیاری از صاحبنظران معتقدند که منابع انسانی تنها مزیت رقابتی هستند که سازمان ها باید با اقدامات مناسب و درست این نیروی بالقوه را به نیروی بالفعل تبدیل کرده و آنان را در جهت اهداف سازمان هدایت کننده سازمانهای فاقد منابع انسانی کارآمد هرگز نمی توانند به اهداف خود دست یابند به عبارت دیگر منابع انسانی به منظور حفظ رقابت در بازار نقش کلیدی را ایفا می کنند. امروزه در ادبیات جدید مدیریت نقش نیروی انسانی در دستیابی به اهداف سازمان به حدی اهمیت پیدا کرده که از نیروی انسانی به عنوان سرمایه های انسانی یاد می شود و در حقیقت سرمایه‌های انسانی مغز متفکر و نرم افزار سیستم سازمان را تشکیل می‌دهند.

نیروی انسانی هر سازمان از مهمترین منابع آن سازمان محسوب می شود و بدون تردید می توان گفت که امروزه یکی از شاخص های وجه تمایز بین کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته نیروی انسانی سازمان های کشورها به شمار می آید نیروی انسانی دانش مدار با کارایی و تخصص مناسب از جمله مهمترین ارکان یک سازمان می باشد که با دانش و تخصص خود می تواند در روند رو به رشد و ارائه خدمات سازمان یا موسسه تاثیر به سزایی داشته باشد.

ارائه محصولات و خدمات متفاوت و با کیفیت کاهش هزینه ها خلاقیت و نوآوری و افزایش رقابت پذیری از مزایای وجود منابع انسانی کیفی و دانش مدار است از این رو استراتژی کسب و کار سازمانهای امروزی ضرورتا بر روی منابع انسانی متمرکز شده استانسان مهمترین سرمایه سازمان است اگر عامل انسانی را از سازمان حذف کنیم آنچه باقی می ماند عوامل و امکاناتی نظیر ساختمان ماشین آلات تجهیزات مواد و غیره است که به خودی خود قابل استفاده نبوده وارزش نخواهند داشت انسان به اشیاء روح دمیده و از آنها برای ارتقاء بهبود و تکامل زندگی خود استفاده می کند نیروی انسانی بزرگترین و با ارزش ترین دارایی سازمان است که هر گز در ترازنامه هاو صورتهای سود و زیان آن منعکس نمی شود در حالی که سودآوری سازمانها به واسطه این نیرو نیروی انسانی پشتوانه موفقیت سازمان به شمار می رود بنابراین با عامل انسانی باید در نهایت عزت و احترام برخورد شود زیرا سالها وقت و سرمایه گزاف صرف تربیت و پرورش انسانهای متخصص فهیم و متعهد شده تا پس از سالها برنامه ریزی به اوج بازدهی برسند.نیروی انسانی متعهد در سازمان با کردار و اعمال خوئ و اتخاذ تصمیمات صحیح و به موقع می تواند زیان های مادی را بزودی جبران و تامین کند در واقع همواره برای سازمان ارزش افزوده ثروت و فایده ایجاد می کند و بر سرمایه های مادی سازمان می افزاید نیروی انسانی متعهد بیش از هزینه ای که صرف تربیت تجهیز و آموزش او شده برای سازمان فایده و ارزش به وجود می آورد برعکس نیروی انسانی غیر متعهد غیر کارآمد و نا آگاه ممکن است با تصمیمات و اعمال غلط خود بر دشواریها وزیان هاس سازمان بیافزاید.









سایر محصولات :
اهمیت نیروی انسانی در سازمانها

اهمیت نیروی انسانی در سازمانها...

اهمیت نظام آموزش و پرورش 43 ص

اهمیت نظام آموزش...

اهمیت مدیریت 27 ص

اهمیت مدیریت 27 ص...

اهمیت غلات 74 ص

اهمیت غلات 74 ص...

اهمیت ریاضی

اهمیت ریاضی...

اهمیت خانواده و جایگاه حساس آن در جامعه 8 ص

اهمیت خانواده و جایگاه...

اهمیت حشرات در زندگی انسان 65 ص

اهمیت حشرات در...

اهمیت بلوغ 145 ص

اهمیت بلوغ 145 ص...

اهمیت بلوغ 137 ص

اهمیت بلوغ 137...

اهمیت اقتصادی و جایگاه گلکاری در ایران 5ص

اهمیت اقتصادی و...

اهمیت اخلاق و مسئولیت های اجتماعی مدیران 43ص

اهمیت اخلاق و مسئولیت های...

اهمیت اخلاق و مسئولیت های اجتماعی مدیران 42 ص

اهمیت اخلاق و مسئولیت های...

اهمیت آمار در پزشکی28 ص

اهمیت آمار در پزشکی28 ص...

اهلیت 8ص

اهلیت 8ص...

اهرم و قرقره

اهرم و قرقره...

اهرم و قرقره 8ص

اهرم و قرقره 8ص...

اهداف و اهمیت اجتماعی ورزش 61 ص

اهداف و اهمیت...

اهداف و استراتژیهای پایگاه تکنولوژی اطلاعات 11 ص

اهداف و استراتژیهای پایگاه...

اهداف طرح و سیستم مدیریت در قارچ طلایی 32 ص

اهداف طرح و سیستم مدیریت در...

اهداف تعلیم و تربیت از دیدگاه فارابی 31 ص1

اهداف تعلیم و تربیت...

اهداف تعلیم و تربیت از دیدگاه فارابی 31 ص

اهداف تعلیم و تربیت از دیدگاه فارابی...

اهداف اتاق بازرگانی بین المللی

اهداف اتاق بازرگانی بین المللی...

انگیزه مادری 20 ص1

انگیزه مادری 20 ص1...

انگیزه مادری 20 ص

انگیزه مادری 20 ص...

انگیزش در مدیریت

انگیزش در مدیریت...

انگیزه در مدیریت 37 ص

انگیزه در مدیریت 37 ص...

انگیزه در محیط کار 58 ص

انگیزه در محیط کار 58 ص...

انگیزش 19 ص1

انگیزش 19 ص1...

انگیزش 19 ص

انگیزش 19 ص...

انگور و سیب 20 ص

انگور و سیب...

انگور 35 ص

انگور 35 ص...

انگور 17 ص

انگور 17 ص...

انگور 15 ص

انگور 15 ص...

انیمیشن2 66 ص

انیمیشن2 66 ص...

انیمیشن سنّتی 42 ص

انیمیشن سنّتی 42 ص...

انیمیشن 14 ص

انیمیشن 14 ص...

انون تجارت الکترونیک 20 ص

انون تجارت الکترونیک 20 ص...

انواع گل و گیاه

انواع گل و گیاه...

انواع گل زینتی تصویر

انواع گل زینتی تصویر...

انواع کابل های شبکه

انواع کابل های...

انواع کابل 27 ص

انواع کابل 27 ص...

انواع چاپگر

انواع چاپگر...

کسب درآمد از اینترنت

کسب درآمد از اینترنت...

انواع پژوهش در پژوهش در عملیات 40 ص

انواع پژوهش در پژوهش در عملیات 40...

انواع پمپ های سانتریفیوژ گریز ازمرکز 17 ص

انواع پمپ های سانتریفیوژ گریز ازمرکز 17...

انواع پست ها

انواع پست ها...

انواع ویتامینها 16 ص

انواع ویتامینها 16 ص...

انواع و عوامل مؤثر در انتخاب یک آرایش مناسب و بررسی رگولاتور نوع Buck 17 ص

انواع و عوامل مؤثر در...

انواع هوشها 25 ص

انواع هوشها 25...

انواع هورمون 77ص

انواع هورمون 77ص...

پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع چرم- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع کانی و امور معدنی- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع فلزی و نیروی محرکه - ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع غذایی و دارویی - ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع شیمیایی- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع سلولزی- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی طرح های صنایع کوچک صنایع الکتریکی و الکترونیکی- ویژه فروشگاه داران ، دانشجویان و متقاضیان وام
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج طلایی کارآفرینی با تخفیف 50 درصدی ( مدت محدود)
توضیحات بیشتر - دانلود
پکیج ویژه گزارش کارآموزی با بیش از صدها عنوان کارآموزی با فرمت ورد
توضیحات بیشتر - دانلود
بسکتبال 15 ص
بسکتبال
بسط فرایند ریسک برای اداره فرصتها 13 ص
بسته بندی پسته
مقاله خانه های هوشمند و سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS
جزوه کامل تئوری و تکنولوژی ساخت قطعات نیمه هادی
عنوان پایان نامه : بررسی شبیه ساز های شبکه های کامپیوتری و یک پیاده سازی در شبکه حسگر بیسیم
پروژه های VHDL
پایان نامه ایمنی و بهداشت محیط کار H.S.E
جزوه کامل تئوری و تکنولوژی ساخت قطعات نیمه هادی

کلمات کلیدی :وسعه قتصادی جتماعی مروز بزارهای سیدن نیای مروز بزارهای پایان نسانها ستجو نیروی نسانی متعهد ارد نیای مروز نقش نیروی نسانی مورد رزیابی قرار نیروی نسانی نیروی کار منابع نسانی هره وری هره وری وسعه قتصادی نیروی ازمان نسانی منابع ستفاده میزان ریافت
  • ۹۶/۰۷/۳۰
  • محمد محمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی